Pusula Nedir? Nasıl Kullanılır?

gorkem

Pusula Nedir? Nasıl Kullanılır? içeriğimizden herkese merhabalar.Bu içeriğimizde pusulanın tanımını yapıp nasıl kullanılanılacağını söyleyeceğiz.Issız yerlerde kamp yaparken veya trekking yaparken çok önemli olan bir KAMP MALZEMESİ olan Pusula’ya dair bilgileri aktaracağız.

Pusula Nedir? ulaşımda ,trekkinglerde ıssıs arazi incelemesinde kullanılan, dünya üzerinde yön tespit etmeye yarayan bir cihazdır. Pusulalar 2 ye ayrılır manyetik veya cayroskopik olarak veya bir yıldıza nazaran yön belirleme prensipleriyle çalışmaktadır. En eski pusula türü, Dünya’nın manyetik alanına göre yönleri gösteren manyetik pusuladır ve çoğunlukla pusula sözcüğü, manyetik pusula ile eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.

Son dönemler teknolojinin gelişmesiyle Online Pusulalar ortaya çıktı fakat olası bir sarj proglemi veya cihazda ki teknik bir sorun yolda kalmanızı sağlayabilir.Bundan dolayı klasik bir pusula yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.Fakat cihazınızda yinede online bir pusula olması da fena olmaz.

Peki bu bilgilerden sonra sorumuzu cevaplayalım PUSULA NASIL KULLANILIR ?Dünyanın manyetik alanını kullanarak pusula yön bulma konusunda önemli bir yön bulma potansiyel teşkil etmektedir. Kuzey ve güney kutbunun mıknatıs özelliği yardımıyla, pusula belli bir noktaya odaklanarak devamlı aynı yeri göstermektedir. Bu doğrultuda mıknatısların zıt kutupların birbirini çekmesi üzerinden pusula çalışmaktadır. Dünyanın oluşum mekaniği sebebiyle pusula ibresi her daim kuzeyi gösterir.

Özellikle pusulanın ibresi sürtünmeden ya da herhangi bir durumdan etkilenmeyecek kadar dizayn edilmiştir. O yüzden sürekli olarak pusula şimal kutbunu işaret eder ve böylece diğer yönler kolay bir şekilde bulunur. Pusulayı herhangi bir yere tuttuğunuz vakit ibret orada kuzeyi gösterecektir. Böylece kolayca yön tayini yapabilir diğer gitmek istediğiniz yönlere gitmeniz kolaylaşır.