izmir’de kafa dinlenecek tatil yerleri

Morperest Glamping

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden İzmir , tatil için harika bir seçenektir. İzmir çok kültürlü yapısı , zengin tarihi , gaztronomisi yanında , doğal güzelliği , plajları , farklı aktivitelere imkan sağlayanlaması bakımından da tatil planlarının gözdesi olmuştur. O sebepledir ki son yıllarda İstanbu’dan çok güç alan bir il haline gelmiştir. Bunun en belirgin karşılığı ise artık şehrimizde oluşan trafiktir. İzmir’de kafa dinlenecek tatil yerleri arayışı bölgemizde yoğunluğa ve göçe de yol açtığı görülüyor.

Şehir merkezine yaklaşık bir saatlik mesafede harika tatil rotaları planlanabilir. Örnek vermek gerekirse Çeşme , Kuşadası , Karaburun , Mordoğan , Seferihisar , Alaçatı gibi gözde tatil merkezleri İzmir merkeze en fala bir saat mesafededir. İzmir farklı medeniyerlere de ev yaptığı için tatilinize tarih ve antik kentleri de katmanızı öneririz.

İzmir Tatil Rotaları

İlk olarak yazımıza Karaburun’dan başlamak istiyorum. Karaburun sanki zaman yolcuğuğundan çıkmış gibi bir ilçedir. Doğal güzelliği ve koyları ile sizi kendisine hayran bırakacağına eminiz. El değmemiş harika koylarını sevdikleriniz ile keşfedebilirsiniz. Karaburun kesinlikle İzmir’in ünlü tatil bölgelerine inat hala bakir , hala doğal bir destinasyona sahiptir. İstanbul cemiyetlerinin doldurduğu ünlü lokasyonlara görede gayet ekonomik bir tatil yapabilirsiniz. Kesinlikle bu bölgeyi tam tanımak ve doğa içinde bir tatil yapmak için Morperest Glamping’i tercih etmelisiniz. Huzurlu ve kafa dinlenecek tatil yerleri arayaşınızda birinci rota Karaburun olmalıdır

‘’Tanrıça Athena ilk kez kutsal zeytini Mimas’ta yetiştirdi.’’


Karaburun Sarpıncık Deniz Fenerinin hikayesi

Karaburun İzmir’in en batı ucunda bulunmaktadır. Kuzey rüzgarlarının hakim olduğu bir ilçedir. Havası da Kazdağları ile aynı temizliktedir. Karaburnun’da Sarpıncık deniz fenerini mutlaka görmenizi öneririz. Bu fenere özellikle gün batımında bir şişe şarap ile gitmenizi öneririz. Manzaraya karşı kapılan keyfi kesinlikle tekrar yaşamak isteyeceksiniz.

İzmir kafa dinlenecek tatil yerleri arıyorsanız yolunuzu mutlaka bu fenere düşürün. Deniz fenerinin onki mil görünme kapasitesi vardır. Kuruluş yılık 1938 ‘dir. Bölgeye gittiğinizde mutlaka yerli halktan deniz fenerinin yapım aşaması hakkında bilgi almalısınız. Mesela yol olmadığı için tüm malzeme katırlar ile getirilmiş. Fener uzun yıllar gaz yağı yakılarak ışık saçmış. Karaburun’dan 12 km uzakta olan Sarpıncık deniz feneri son yıllarda sosyal medya sayesinde oldukça fenomen olmuştur. Yolda bol bol kekik ile karşılaşırsınız. Sarpıncık deniz fenerine ulaştığınızda ise kuzey rüzgarının getirdiği deniz kokusu ile kekik kokusu size adeta bir şölen yaşatır. Yamaçtan manzarayı seyretmek ve ruhunuzu rüzgara bırakmak sizi harika hissetirecek bir deneyimdir. Morperest Glamping Sarpıncık deniz fenerine 30 dakika mesafededir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.