Karaburun Gezilecek Yerler

Morperest Glamping

Karaburun Gezilecek Yerler: Ege’nin Gizli Cenneti

mordoğan gezilecek yerler
mordoğan gezilecek yerler

 

İzmir şehir merkezine 100 km uzaklıkta bulunan Karaburun ilçesi, popüler turizm destinasyonlarından biri olmasa da, gezilecek yerler ve keşfedilecek doğal güzelliklerle doludur. Karaburun, özellikle gizli kalmış Ege koyları ile ünlüdür. Bu makalede, “Karaburun gezilecek yerler” hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

 

MORPEREST GLAMPİNG / MORDOĞAN

MORPEREST GLAMPİNG

Morperest  Glamping

Adres; Mordoğan Mahallesi, Çatalkaya Küme Evler Kapı No: 19/2 Daire No:1 Karaburun İZMİR

Telefon : 0552 861 1881


Karaburun İskelesi

Karaburun Limanı ve iskelesi, ilçenin en turistik noktalarından biridir. Merkezi konumu nedeniyle, ilçenin pek çok noktasından yürüyerek ve taksi ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. İzmir’den geliyorsanız; Urla’dan kalkan Karaburun dolmuşları ve 761 no’lu Eshot hattı ile gidilebilir.

Yaz aylarında hareketli olan iskele, balıkçı teknelerinin süslediği bir sahne sunar. Balık lokantaları ve dalış turları ile ünlüdür. Deniz manzarası eşliğinde taze balıkların tadını çıkarabilir ve gün batımını izleyebilirsiniz.

KARABURUN İSKELE KARABURN GEZİLECEK YERLER
KARABURUN İSKELE KARABURN GEZİLECEK YERLER

Mordoğan

Karaburun’a bağlı Mordoğan semti, İzmir’e daha yakın bir konumda bulunur ve ilçenin en turistik bölgesidir. Tertemiz denizi, koyları, yazlık evleri ve sakin sokakları ile Mordoğan, tarihi yapıları ile de görülmeye değerdir. Denize girmek ve tarihi keşifler yapmak için ideal bir yerdir.Karaburun gezilecek yerler konusunda Mordoğan harika bir tercih olacaktır.

MORDOĞAN KARABURUN GEZİLECEK YERLER

Sarpıncık Feneri

Karaburun’un tarihi simgelerinden biri olan Sarpıncık Feneri, ilçe merkezine 20 km uzaklıkta Sarpıncık mevkiinde bulunur. Güneş enerjisi ile çalışan ve denizden 100 metre yükseklikte bulunan bu fener, etkileyici manzaralar sunar. Foça ve Midilli Adası manzarasıyla büyüleyicidir. Karaburun gezilecek yerler o kadar fazladır ki, bunlardan biri de Sarpıncık’dır.

 

Saip Köyü

Karaburun ilçe merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta bulunan Saip Köyü, taş evleri ve tarihi dokusu ile dikkat çeker. Köy, özellikle Olcabük Plajı ile ünlüdür ve yaz aylarında denize girmek için ideal bir mekandır.

saip deniz feneri - karaburun geizlecek yerler
saip deniz feneri – karaburun geizlecek yerler

Sazak Köyü

Mübadele döneminde terk edilmiş olan eski bir Rum köyü olan Sazak Köyü, Karaburun’da görülmesi gereken tarihi yerlerden biridir. Köy, tarihi kalıntıları ve hayalet görünümü ile dikkat çeker.

"sazak


Karaburun Pazarı

Cumartesi günleri kurulan Karaburun Pazarı, taze sebze ve meyveler, ev yapımı doğal ürünler ile ünlüdür. Özellikle Kopanisti peyniri, enginar, üzüm ve nar gibi ürünler burada bulunabilir.

"karaburun



Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi

Mordoğan mevkiinde yer alan bu müze, eski bir okul binasında yer almakta ve tarihi eşyaların sergilendiği bir yerdir. Müze, haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi
Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi

Kaynarpınar

İnecik ile Karaburun Yolu arasında yer alan Kaynarpınar, deniz kıyısındaki sahili ve sakin atmosferi ile dikkat çeker. Balık lokantaları ve küçük işletmeleri ile ziyaretçilerini bekler.

 

"kaynarpınar


Büyük Ada

Karaburun’a bağlı bir ada olan Büyük Ada, doğal yaşamı ve kamp olanakları ile ünlüdür. Keçileri ve kırlangıçları ile bilinen ada, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için idealdir.

 


Karuburun Koyları

Karaburun’un gizli kalmış koyları, denize girmek ve doğa ile baş başa kalmak için mükemmel yerlerdir. İncirlikoy, Bodrum Koyu, Ayıbalığı Koyu, Mimoza Koyu, Manal Koyu gibi birçok koyda denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Günübirlik Gezi Yerleri

Karaburun’dan günübirlik gezi için Urla’ya bağlı Bademler Köyü ve Balıklıova Köyü tercih edilebilir. Balıklıova, denizi ve köy atmosferi ile dikkat çekerken, Bademler Köyü tiyatrosu ve tarihi evleri ile ünlüdür.

 

Karaburun’da Konaklama

 

KARAVAN KAMP

 


Bu konuda Morperest  Glamping size hizmet etmekten mutlu olacaktır.

Adres; Mordoğan Mahallesi, Çatalkaya Küme Evler Kapı No: 19/2 Daire No:1 Karaburun İZMİR

Telefon : 0552 861 1881

Eşsiz bir tatil deneyimi sunan glamping tesisimize hoş geldiniz! Doğanın kalbinde lüks ve konforu bir araya getiren glamping, klasik kamp anlayışına modern bir dokunuş katıyor. Geleneksel kampın huzurunu, lüks otel konforuyla birleştirerek misafirlerimize unutulmaz anılar vaat ediyoruz.

Tesisimizde, her biri özenle tasarlanmış ve doğayla uyum içinde olan geniş ve rahat çadırlarımızda konaklayabilirsiniz. Tam donanımlı çadırlarımızda konforlu yataklar, özel banyo, sıcak su, elektrik ve Wi-Fi gibi olanaklar sunulmaktadır. Böylece doğanın tadını çıkarırken modern dünyanın gereksinimlerinden de mahrum kalmazsınız.

Glamping tesisimiz, şehir hayatının stresinden uzaklaşmak ve doğayla iç içe huzurlu bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir tercih. Doğanın sunduğu güzelliklerin tadını çıkarırken, sabah kuş sesleriyle uyanabilir, akşamları yıldızların altında sevdiklerinizle keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca, çevredeki yürüyüş parkurlarında doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklet turlarına katılabilir veya gölette balık tutarak huzur bulabilirsiniz.

Eşsiz konumumuz, bölgedeki tarihi ve doğal güzelliklere de kolay erişim imkanı sunuyor. Yılın her dönemi farklı bir güzellik sunan glamping tesisimizde, hem doğayı hem de lüksü bir arada yaşamak isteyen tüm misafirlerimizi bekliyoruz. Sizi, doğanın kucağında, konfor dolu bir maceraya davet ediyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.