Karaburun Yarımadası Gezilecek Yerler

Morperest Glamping

Karaburun Yarımadası, Türkiye’nin batısında, İzmir iline bağlı bir yarımadadır. İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan Karaburun, Ege Denizi’nde yer almaktadır. Yarımadanın kuzeyinde Ege Denizi, güneyinde ise İzmir Körfezi bulunmaktadır. Ada doğal güzellikleri, temiz plajları ve tarihi dokusuyla ünlüdür. Yarımadada yer alan köyler ve beldeler, Ege atmosferini koruyan taş evleri, dar sokakları ve güzel kumsallarıyla ziyaretçilerin ilgisini çeker.

Dilek Pınarı

Karaburun ilçe merkezinde bulunan Dilek Pınarı, merkezi konumu ile oldukça kolay bir ulaşıma sahiptir. Mordoğan’a doğru giden kavşaktan Eski Mordoğan Yolu’na girilerek ulaşım sağlanabilir.

Antik Yunan’da Narcissoss olarak bilinen Dilek Pınarı, Yunan mitolojisinde önemli bir yere sahiptir. Efsaneye göre; bir peri kızına yüz vermeyip sudaki kendi görüntüsüne aşık olan Narcissos, imkansız aşkı nedeniyle hastalanmış ve ömrünü acı içinde sonlandırmıştır. Daha sonra da, nergis çiçeğine dönüşmüştür. Buradaki çiçeklerin, Narcissos’un mirası olduğu rivayet edilmektedir.

Sazak Köyü

Mübadele döneminde terk edilmiş, eski bir Rum köyü olan Sazak Köyü ve ilçe merkezine 20 km uzaklıktaki Parlak mevkiinde yer almaktadır. Buraya, özel araba ile ulaşım 25-30 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım seçeneği bulunmamaktadır. Köye araba ile doğrudan ulaşım bulunmadığından, Sarpıncık’ta indikten sonra ortalama 15-20 dakika yürünmesi gerekmektedir.

Sazak Köyü, eskiden Türk ve Rumların birlikte yaşadığı, hatta Rum nüfusun ağırlıkta olduğu bir köydü. Mübadele döneminde, burada yaşayan Rumların Yunanistan’a geri dönmesinin ardından köy, terk edilmiş bir köy olarak kalmıştır. Günümüzde, yaşamın olmadığı bu köy, tarihi kalıntıları ve hayal görünümü ile Karaburun’da görülmeye değer yerlerden biridir.

Kaynarpınar

İnecik ile Karaburun Yolu arasında yer alan Kaynarpınar, ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Fakat Özel araba ile ulaşım 10-15 dakika sürmektedir.

İlçe merkezinden bölgenin turizm bölgesi olan Mordoğan’a doğru giderken ulaşabileceğiniz Kaynarpınar, deniz kıyısındaki sahili ve sakin atmosferi ile kalabalık İzmir sokaklarından uzaklaşmak ve doğa ile baş başa kalmak için ziyaret edilebilir. Balık lokantaları, sokaklarını süsleyen küçük işletmeleri, samimi esnafı ve köy evleri ile dikkat çekicidir. Hatta Kaynarpınar’da, yaz aylarında denize girebileceğiniz bir koy ve plaj da bulunmaktadır.

Mordoğan

Karaburun Yarımadası ‘na bağlı Mordoğan semti, İzmir’e daha yakın bir konumda bulunması ile ilçenin en turistik bölgesidir. İlçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Mordoğan’a, özel araba ile ulaşım 20-25 dakika sürmektedir. Ayrıca toplu taşıma ile gitmek için; Karaburun’dan kalkan Mordoğan dolmuşları ve yaz aylarında Konak’tan kalkan Mordoğan vapurları ile sağlanmaktadır.

Mordoğan, ev sahipliği yaptığı muhteşem koyları, dalgası olmayan tertemiz denizi, keyifli günbatımı manzaraları, lezzetli mezeler sunan balık restoranları, Ege mutfağının sevilen yemeklerini deneyimleyebileceğiniz mekanları, yazlık evleri, keyifli sahil şeridi, sakin sokakları, koruma altına alınan Akdeniz fokları ve keyifli plajları ile keyifli bir tatil rotasıdır.

Tuzburnu Feneri: Karaburun Yarımadası’nın kuzeydoğusunda yer alan Tuzburnu Feneri, tarihi bir deniz feneridir. Fenerin bulunduğu noktadan muhteşem deniz manzarasını görebilirsiniz. Ayrıca Mordoğana gelmişken konaklama için sizlere harika bir öneriyle geliyorum. Harika bir lüks kamp deneyimi için Morperest Glamping tam sizlere göre!

Mordoğan’ın 360 derecelik güneşlenme manzarası, bol miktarda yaban hayatı ve mordoğan plajına 1.5 km uzaklıktaki Morperest Glamping, tatiliniz sırasında kamp yapmak için mükemmel bir yerdir.

Tüm olanaklarınızın içeride olduğunu bilerek lüks içinde rahatlayabilirsiniz.

https://morperestglamping.com

Manal Koyu

Manal Koyu, Karaburun Yarımadası’nın kuzeybatısında yer almaktadır. Sahil hattındaki diğer koylara göre daha doğal ve sakin bir ortama sahiptir.

Manal Koyu, temiz denizi, berrak suyu ve doğal peyzajıyla öne çıkar. Plajın çevresindeki ormanlık alanlar ve dağlar, doğa yürüyüşleri yapmak veya piknik yapmak isteyenler için idealdir.

Müesser Aktaş Etnografya Müzesi

Müesser Aktaş’ın kendi biriktirdiği tarihi eşyaların sergilendiği ve gelecek nesillere kültürel bir mirası yansıtmayı hedefleyen müze, eski bir okul binasında yer almaktadır. Müzede kıyafetler, köy düğünlerinde giyinen gelinlikler, nişan elbiseleri, oyuncaklar, antika fotoğraf makinesi ve radyo gibi tarihi eşyalar da sergilenmektedir. Müze haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.